“We willen relevant zijn op het gebied van volkshuisvesting.”

Oscar Kamerbeek, commercieel manager Timpaan:

Wat zijn nu de concrete voordelen van het Smartwoning-concept voor gemeenten? Deze vraag leggen we voor aan Oscar Kamerbeek, de commercieel manager van Timpaan. Hij steekt meteen van wal:

Het Smartwoningen-concept is een rug-aan-rugconcept. Deze eenzijdig georiënteerde woningen kunnen rug-aan-rug geplaatst worden, maar bijvoorbeeld ook tegen een geluidswal of tegen ander object. Daarbij hanteren we startersprijzen, al dan niet in combinatie met speciale kopers-kortingen in samenwerking met de Stichting Opmaat, bekend van Koopgarant en Koopstart, om de woningen zo betaalbaar mogelijk te maken. Wij hanteren inkomenseisen en controleren deze aan de hand van een door de kopers aan te leveren IB60-verklaring van de belastingdienst.

Als stichting heeft Timpaan de doelstelling relevant te zijn op het gebied van volkshuisvesting en een bijdrage leveren aan de doorstroming op de woningmarkt. Kopers die bijvoorbeeld een sociale huurwoning achterlaten, krijgen voorrang bij de toewijzing. Net als starters binnen de gemeentegrenzen die nog thuis of op kamers wonen. We roepen daarbij de hulp van de gemeente in om aan de hand van de gemeentelijke basisadministratie deze gegevens te controleren.

Betaalbaar wonen voor iedereen!

De huishoudens in Nederland worden kleiner. In de grote steden zie je dan ook veel verdichtingsopgaves waar kleine eenheden worden ontwikkeld. Voor gebieden met een meer sub-urbaan karakter past de Smartwoning uitstekend en biedt dit woonconcept een passende invulling voor diegenen die niet in een appartement, maar wel in een kleine grondgebonden woning willen wonen. Daarnaast is de Smartwoning eenvoudig Nul op de Meter (NoM) te maken. Hierdoor komen de woningen in aanmerking voor de EPV, de Energie-Prestatie-Vergoeding. Dat maakt de woningen interessant voor de beleggersmarkt, zowel in de sociale als vrije sector huur, en…betaalbaar voor iedereen.

Onze rendementen komen niet terecht bij aandeelhouders, maar vloeien terug in de stichting. Deze stichting investeert in maatschappelijke projecten waar grote behoefte aan bestaat, maar die soms moeilijk te financieren zijn. Daarnaast investeren wij in meer woonkwaliteit in onze projecten. Zo werken we al vele jaren en daar zijn we trots op.”

Meest recente nieuws

Timpaan levert 100ste Smartwoning op
Timpaan levert 100ste Smartwoning op
26 september 2023

In de nieuwbouwwijk Zuiderloo te Heiloo worden 32 Smartwoningen gerealiseerd
In de nieuwbouwwijk Zuiderloo te Heiloo worden 32 Smartwoningen gerealiseerd
15 november 2022

Timpaan reikt Smartcertificaat uit aan gemeente Aalsmeer
Timpaan reikt Smartcertificaat uit aan gemeente Aalsmeer
10 november 2022

Onlangs is het Smartcertificaat uitgereikt aan wethouder Willem Kikkert van de gemeente Aalsmeer.

Alle Smartwoningen in project Reehof in Culemborg verkocht
Alle Smartwoningen in project Reehof in Culemborg verkocht
15 juli 2022