Timpaan start verkoop eigen concept Smartwoningen in Gemeente Uithoorn

De Kleine Weelde uitgebreid met 24 starterswoningen

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het bouwproject De Kleine Weelde. Aan de rand van De Kwakel krijgt het voormalige glastuinbouwgebied De Iepenlaan een compleet andere invulling. Ontwikkelaar Timpaan en de gemeente Uithoorn hebben de afgelopen periode afspraken gemaakt over het laatste deel en dit is nu vastgelegd in een overeenkomst om 24 koopwoningen in het starterssegment te realiseren. De verkoop van de starterswoningen start 7 mei aanstaande.

De gemeente en Timpaan hebben de afgelopen jaren afspraken gemaakt over drie bouwlocaties in dit gebied. Project De Kleine Weelde bestaat uit een ontwikkeling van woningen verdeeld over 3 velden. 2 van de 3 velden worden op dit moment bebouwd. Voor Veld C hebben de gemeente en Timpaan de laatste afspraken met elkaar vastgelegd in een koopovereenkomst. Eén van de belangrijkste afspraken die is gemaakt is dat inwoners van Uithoorn en de Kwakel voorrang krijgen bij de toewijzing. De verkoopprijzen van de woningen liggen tussen € 200.000,- tot € 240.000,- en zijn daardoor ook financieel aantrekkelijk voor een doelgroep met een minder hoog inkomen.

Smartwoningen

Het project De Kleine Weelde wordt uitgebreid met 24 zogeheten Smartwoningen. Directeur van Timpaan Ingeborg de Jong: “De Smartwoningen passen perfect bij de missie van Timpaan: het creëren van betaalbare woningen met kwaliteit. Dat we ons duurzame concept op zo’n mooie locatie mogen neerzetten maakt het helemaal af. Wij zijn verheugd dat we dit samen met de gemeente Uithoorn en Vastbouw kunnen oppakken. Zo helpen we een- of tweepersoonshuishoudens, of dit nu starters, singles of senioren zijn, aan een mooie woning!”

Grote behoefte en andere invulling

Wethouder Jan Hazen is blij met deze afspraken en dit voorziet zeker in een grote behoefte. “Met dit project komen er betaalbare woningen waar met name voor starters veel vraag naar is binnen Uithoorn en De Kwakel. Met de bouw en realisatie van De Kleine Weelde komt er ook een afronding van het project Iepenlaan. De afgelopen jaren zijn alle woonkavels verkocht, ingericht en is er een park gerealiseerd. Daarmee heeft dit voormalige kassengebied een geweldige andere invulling gekregen”.

De aannemer van De Kleine Weelde Veld C is Vastbouw uit Rijssen. Timpaan heeft samen met Vastbouw het Smartwoningen-concept uitgewerkt. De eerste zijn recentelijk opgeleverd, in Ursem.

De Kleine Weelde - Veld C

Meest recente nieuws

Timpaan levert 100ste Smartwoning op
Timpaan levert 100ste Smartwoning op
26 september 2023

In de nieuwbouwwijk Zuiderloo te Heiloo worden 32 Smartwoningen gerealiseerd
In de nieuwbouwwijk Zuiderloo te Heiloo worden 32 Smartwoningen gerealiseerd
15 november 2022

Timpaan reikt Smartcertificaat uit aan gemeente Aalsmeer
Timpaan reikt Smartcertificaat uit aan gemeente Aalsmeer
10 november 2022

Onlangs is het Smartcertificaat uitgereikt aan wethouder Willem Kikkert van de gemeente Aalsmeer.

Alle Smartwoningen in project Reehof in Culemborg verkocht
Alle Smartwoningen in project Reehof in Culemborg verkocht
15 juli 2022