De Kleine Weelde - Veld C

De historie

Van Veranda tot Smart: blije bewoners als bewijs

Het basisidee van de Verandawoning komt uit Scandinavië. Hier bewoont men veelal compacte woningen met grote veranda’s. Dit is door Timpaan doorontwikkeld naar een woningconcept voor de Nederlandse markt. Kenmerkend voor deze woningen is de breedte van zes meter, glazen gevel, veelal grote veranda en groot dakoverstek.

Ze staan garant staan voor kwalitatief hoogwaardig woonplezier. Resultaat: heel veel blije bewoners. De nieuwe Smartwoning is een verbeterde versie van de Verandawoning en qua duurzaamheid ook voorbereid op te toekomst. De eerste projecten met Smartwoningen zijn veelbelovend ontvangen.

 

 

Passend bij de geschiedenis van Timpaan

In de jaren ’90 is Timpaan afgesplitst van een woningcorporatie in de Haarlemmermeer. De focus op betaalbaarheid heeft Timpaan altijd gehouden. En echt opmerkelijk binnen de ontwikkellaarswereld: Timpaan is een stichting. De rendementen komen niet terecht bij aandeelhouders, maar worden geïnvesteerd in de kwaliteit, betaalbaarheid en duurzaamheid, waarbinnen speciale doelgroepen die moeilijk een huis kunnen vinden een streepje voor hebben. En in maatschappelijke projecten waar grote behoefte aan bestaat maar die soms moeilijk te financieren zijn.

Esmee & Stijn (kopers Ursem)

“Dit is voor ons de perfecte start.”

- Ursem

Ingeborg de Jong (directeur Timpaan)

“De Smartwoningen passen perfect bij de missie van Timpaan: het creëren van betaalbare woningen met kwaliteit.”

- Hoofddorp

Esmee & Stijn (kopers Ursem)

“Grote ramen. Veel lichtinval. Ja, zelfs tot achter in de woning blijft het licht. Dat vind ik heel mooi.”

- Ursem

Niels Hoonhorst (Adjunct-directeur Vastbouw)

“Met de Smartwoning realiseren we een compacte, duurzame, kwaliteitswoning die betaalbaar is en binnen afzienbare tijd kan worden opgeleverd.”

- Hoofddorp

Esmee & Stijn (kopers Ursem)

“Wat me opviel is dat we voor de Smartwoning heel weinig eigen geld nodig hadden.”

- Ursem