Betaalbare starterswoningen vanaf €100.000,-

Rijsenhout, 28 augustus 2008 – Starters krijgen sleutel van eigen Timpaan Verandawoning®

Met de oplevering van tientallen Timpaan Verandawoningen maakt ontwikkelaar Timpaan de komende periode vele starters blij met een eigen betaalbare koopwoning. Er zijn veel mooie verhalen van voordelige concepten voor starterswoningen, die nog niet gerealiseerd zijn. Timpaan bewijst nu dat het echt kan; het is mogelijk om nieuwe grondgebonden woningen te bouwen voor een betaalbare prijs.

De Timpaan Verandawoning® is een driekamerwoning van 86 m² b.v.o. met een ruime veranda en parkeerplaats. Voor dit baanbrekende concept wordt veel belangstelling getoond, zowel door woningzoekenden als gemeenten en corporaties. Zo hebben meer dan duizend starters zich in maart 2007 ingeschreven voor één van de 35 Timpaan Verandawoningen in Lisserbroek met een verkoopprijs rond € 100.000,-. De oplevering van deze starterswoningen volgt vanaf oktober. Ook in Reeuwijk en Ursem worden de komende weken diverse Timpaan Verandawoningen opgeleverd. Tijdens het opleveringsfeest van het project Leeuwenhart in Reeuwijk-dorp op vrijdagmiddag 5 september 2008 as. zijn de verandawoningen te bekijken. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het programma van deze middag vindt u in de bijlage.

In Nederland zoeken ruim 200.000 mensen als starter naar een eerste koopwoning. Bijna de helft van hen is jonger dan 25 jaar. Ook alleenstaanden tussen 25 en 44 jaar vormen met 71.000 een grote groep. Tot voor kort hadden ze, zeker in de Randstad, geen enkel perspectief. Woningen zijn óf niet beschikbaar óf voor starters veel te duur.

Timpaan heeft veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van betaalbare starterswoningen. In Alkmaar, Hoofddorp, Nieuw-Vennep zijn inmiddels al enige honderden van deze woningen gerealiseerd. De Timpaan Verandawoning is de eerste grondgebonden starterswoning.

Het concept van de Timpaan Verandawoning® is doorontwikkeld en nu ook inzetbaar als gestapelde woning of waterwoning. Ontwerper en commercieel directeur Han Assink: “Het is een zeer doordacht concept, dat hoge kwaliteit biedt tegen de laagst mogelijke kosten. De woningen hebben relatief weinig grond nodig, we gebruiken duurzame materialen en de bouwtijd is relatief kort. Gemeenten kunnen zonder ingewikkelde financiële constructies met deze woningen echt een nieuw perspectief scheppen voor de starters op de woningmarkt.”

Timpaan is een allround ontwikkelaar, die voortgekomen is uit een woningcorporatie. Het bedrijf is niet uit op winstmaximalisatie voor zichzelf en keert geen winst uit aan de aandeelhouder, de stichting Timpaan. Het stelt de winst beschikbaar onder meer aan de opdrachtgever die het geld bijvoorbeeld kan gebruiken om stichtingskosten te drukken.

Meest recente nieuws

Timpaan levert 100ste Smartwoning op
Timpaan levert 100ste Smartwoning op
26 september 2023

In de nieuwbouwwijk Zuiderloo te Heiloo worden 32 Smartwoningen gerealiseerd
In de nieuwbouwwijk Zuiderloo te Heiloo worden 32 Smartwoningen gerealiseerd
15 november 2022

Timpaan reikt Smartcertificaat uit aan gemeente Aalsmeer
Timpaan reikt Smartcertificaat uit aan gemeente Aalsmeer
10 november 2022

Onlangs is het Smartcertificaat uitgereikt aan wethouder Willem Kikkert van de gemeente Aalsmeer.

Alle Smartwoningen in project Reehof in Culemborg verkocht
Alle Smartwoningen in project Reehof in Culemborg verkocht
15 juli 2022