Op 30 mei 2022 is de verkoop gestart van 20 Smartwoningen in project Reehof. De inschrijving liep tot 7 juni. Van de ruim 800 geïnteresseerden die zich hebben gemeld, hebben bijna 70 mensen zich definitief ingeschreven. Op het project zijn toewijzingscriteria gehanteerd zoals met de gemeente Culemborg was overeengekomen. Zo kreeg men voorrang wanneer men ingeschreven stond in Culemborg, een inkomen had wat leger was dan € 58.500 en/of economisch gebonden was aan Culemborg.

In de wijk Parijsch heeft een samenwerking plaatsgevonden tussen CV Parijsch, Timpaan, Vastbouw en de Gemeente Culemborg. Het resultaat is een ambitieus project met 16 Smartwoningen, 4 levensloopbestendige Smartwoningen en een hospice onder de naam Reehof. In het plan zijn voor bewoners twee deelauto opgenomen, een samenwerking met OnzeAuto. Zo hoeft men zich geen zorgen te maken over onderhoud en verzekeringen, heeft men geen last van bijtelling en kan men zelfs met de deelauto op vakantie of een weekend weg.

De Smartwoningen zijn ideaal voor starters die op weg zijn naar een eerste grote stap in de vorm van een eigen huis. Een plek om te beginnen met bouwen aan een mooie toekomst. Voor hen die één of meerdere stappen verder zijn bieden de levensloopbestendige Smartwoningen uitkomst. In deze woningen zijn alle basisvoorzieningen op de begane grond aanwezig en daarmee uitermate geschikt voor bijvoorbeeld senioren of gezinnen met een zorgbehoevend gezinslid.

En tot slot de hospice: waar men de laatste dagen, weken of maanden kan verblijven om zo lang mogelijk van de laatste momenten te genieten.

De Smartwoningen worden circa 68m2 groot en hebben een ruime woonkamer met open keuken en één slaapkamer. Daarnaast heeft de woning een heerlijk tuintje. Het is een ideale woning voor kleine huishoudens met prijzen vanaf € 240.000, – vrij op naam. De levensloopbestendige Smartwoningen worden circa 86m2 groot en hebben een extra slaapkamer en de badkamer op de begane grond. Deze woningen zijn ideaal voor senioren met prijzen vanaf € 325.000, -. De woningen zijn een eigen concept van Timpaan, dat eerder is gerealiseerd in Ursem en De Kwakel. De bouwtijd van de Smartwoningen is maximaal 6 maanden.

De start bouw van project Reehof zal eind november plaatsvinden met de bouw van in totaal 20 woningen, verdeeld over vier woonblokken: twee blokken van zes woningen en twee blokken van vier woningen, 20 separate bergingen en het hospice met 4 gastenkamers.

Van de inschrijvers kwam bijna 35% uit de Gemeente Culemborg. Het feit dat er zoveel inschrijvingen zijn binnengekomen toont eens te meer aan dat de woningbehoefte enorm is in dit segment.

Culemborg Reehof Smartwoningen vogelvlucht